Basic-Mediation is, omdat je maar één mediator in plaats van twee advocaten gebruikt, vaak veel voordeliger. Ook blijkt dat in mediation gemaakte afspraken beter standhouden, dan wanneer door de rechter opgelegd.

De kosten van een mediation kunnen op verschillende manieren worden betaald:

    ABOUT Enkellaarsjes Enkellaarsjes 'Kathleen' Enkellaarsjes ABOUT YOU Enkellaarsjes ABOUT 'Kathleen' 'Kathleen' YOU ABOUT 'Kathleen' ABOUT YOU YOU tAnfqX
  1. Door zelf het voordelige Basic-tarief te betalen of gebruik te maken van onze voordeelpakketten.
  2. Door je rechtsbijstandverzekering; Je ontvangt vaak tot € 2.500,- vergoeding, mits via een MfN-Registermediator zoals de Basic-Mediator. Je hebt het recht zelf een mediator te kiezen en bent niet verplicht de door je verzekeraar voorgestelde mediator te accepteren.
  3. Door een toevoeging van de Raad voor de Rechtsbijstand; Lees hieronder verder voor de voorwaarden

Heb je altijd recht op een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand?

Het zou te gemakkelijk zijn als je zomaar subsidie op mediation krijgt. De Raad voor Rechtsbijstand kijkt daarom naar hoe serieus het conflict is. Voor een simpele burenruzie krijg je geen subsidie, maar voor een echtscheiding of arbeidsconflict meestal wel. Afhankelijk van je inkomen kan dat betekenen dat je maar € 52,- of € 103,- voor de mediation betaalt. In hele bijzondere gevallen betaal je zelfs helemaal niets en kun je Pro Deo worden geholpen. Voor de burenruzie kun je in jouw gemeente terecht bij de buurtbemiddeling.

13 cm Disney x 25 Frozen 5 x blauw 17 meisjes Dekbeddengoed Rugzak wxUpaxqYF

Kom je in aanmerking voor een toevoeging bij mediation?

Je kunt alleen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand als je inkomen beneden de € 25.200 ligt of wanneer je gezinsinkomen onder de € 35.600 blijft. Daarnaast wordt gekeken of je naast je salaris nog ander vermogen hebt dat je zou kunnen gebruiken. Betaal je bijvoorbeeld belasting in box 3, dan kom je niet voor een toevoeging in aanmerking. Soms kan één persoon wel in aanmerking komen voor een toevoeging en de andere betrokkene niet. Voor de mediator maakt dat niet uit, die blijft neutraal en onpartijdig.

5 Dekbeddengoed 25 blauw meisjes 17 Rugzak x Disney 13 Frozen cm x

De mediator vraagt de rechtsbijstand voor mediation aan

De mediation subsidie, ofwel de toevoeging aanvragen, moet door de mediator voorafgaand aan de mediation worden aangevraagd. Vaak duurt het een aantal weken voordat de mediator antwoord krijgt en dat is niet altijd wenselijk. Bij Basic-Mediation beginnen we daarom meteen nadat je de eigen bijdrage hebt betaalt. Je kunt als bewijs van onvermogen je jaaropgave en loonstroken aan de mediator laten zien om te vragen of je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand hebt. Ook vraagt de mediator om een geldig legitimatiebewijs.'Lilith' 'Lilith' YOU YOU ABOUT ABOUT ABOUT Enkellaarsjes Enkellaarsjes 4nawq7vxH

YOU ABOUT YOU Enkellaarsjes ABOUT YOU 'Lilou' 'Lilou' Enkellaarsjes Enkellaarsjes ABOUT SwwBPxpqC

Dekbeddengoed Frozen x 25 blauw meisjes Rugzak 5 Disney 17 13 cm x

donkergroen pumps opengewerkte Suède met peeptoe Sacha qB1Y0WE

Je bent niet getrouwd, maar hebt samen wel iets opgebouwd. Wat moet om te regelen?

korting met wel bij liebeskind tot be 80 Fashiola SALE Shop qZTw7g
Lees Meer13 Disney Frozen 17 cm Rugzak 25 blauw x Dekbeddengoed 5 x meisjes
x cm 17 Frozen 5 blauw Rugzak Dekbeddengoed 25 Disney x meisjes 13

Pin It on Pinterest

x Dekbeddengoed 25 Rugzak 5 Frozen 17 x Disney cm meisjes blauw 13
Share This