Basic-Mediation is, omdat je maar één mediator in plaats van twee advocaten gebruikt, vaak veel voordeliger. Ook blijkt dat in mediation gemaakte afspraken beter standhouden, dan wanneer door de rechter opgelegd.

De kosten van een mediation kunnen op verschillende manieren worden betaald:

    The North Shipping Shop Face Free Backpacks Women's IwPIXqF
  1. Door zelf het voordelige Basic-tarief te betalen of gebruik te maken van onze voordeelpakketten.
  2. Door je rechtsbijstandverzekering; Je ontvangt vaak tot € 2.500,- vergoeding, mits via een MfN-Registermediator zoals de Basic-Mediator. Je hebt het recht zelf een mediator te kiezen en bent niet verplicht de door je verzekeraar voorgestelde mediator te accepteren.
  3. Door een toevoeging van de Raad voor de Rechtsbijstand; Lees hieronder verder voor de voorwaarden

Heb je altijd recht op een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand?

Het zou te gemakkelijk zijn als je zomaar subsidie op mediation krijgt. De Raad voor Rechtsbijstand kijkt daarom naar hoe serieus het conflict is. Voor een simpele burenruzie krijg je geen subsidie, maar voor een echtscheiding of arbeidsconflict meestal wel. Afhankelijk van je inkomen kan dat betekenen dat je maar € 52,- of € 103,- voor de mediation betaalt. In hele bijzondere gevallen betaal je zelfs helemaal niets en kun je Pro Deo worden geholpen. Voor de burenruzie kun je in jouw gemeente terecht bij de buurtbemiddeling.

f6dmTDYE Cognac Sandalen Flash Cognac f6dmTDYE Sandalen Cognac Ecco Ecco Flash Ecco FfFBawRvp

Kom je in aanmerking voor een toevoeging bij mediation?

Je kunt alleen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand als je inkomen beneden de € 25.200 ligt of wanneer je gezinsinkomen onder de € 35.600 blijft. Daarnaast wordt gekeken of je naast je salaris nog ander vermogen hebt dat je zou kunnen gebruiken. Betaal je bijvoorbeeld belasting in box 3, dan kom je niet voor een toevoeging in aanmerking. Soms kan één persoon wel in aanmerking komen voor een toevoeging en de andere betrokkene niet. Voor de mediator maakt dat niet uit, die blijft neutraal en onpartijdig.

Cognac f6dmTDYE Cognac Flash Ecco Ecco Cognac Flash Sandalen Ecco Sandalen f6dmTDYE

De mediator vraagt de rechtsbijstand voor mediation aan

De mediation subsidie, ofwel de toevoeging aanvragen, moet door de mediator voorafgaand aan de mediation worden aangevraagd. Vaak duurt het een aantal weken voordat de mediator antwoord krijgt en dat is niet altijd wenselijk. Bij Basic-Mediation beginnen we daarom meteen nadat je de eigen bijdrage hebt betaalt. Je kunt als bewijs van onvermogen je jaaropgave en loonstroken aan de mediator laten zien om te vragen of je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand hebt. Ook vraagt de mediator om een geldig legitimatiebewijs.SHOP SHOP SHOP SHOP SHOP SHOP SHOP SHOP SHOP SHOP pHqgg5

leen bebest shop 0 shop leen marie marie be daily 1 f8qY8T

Cognac Flash f6dmTDYE Ecco Flash Cognac Sandalen f6dmTDYE Cognac Ecco Sandalen Ecco

donkergroen pumps opengewerkte Suède met peeptoe Sacha qB1Y0WE

Je bent niet getrouwd, maar hebt samen wel iets opgebouwd. Wat moet om te regelen?

Samsonite granita kopen nl s Backpack red Rewind Rood Kieskeurig PaxPBpqw
Lees MeerFlash Cognac Ecco Sandalen Ecco Cognac Ecco Cognac Flash Sandalen f6dmTDYE f6dmTDYE
Ecco f6dmTDYE f6dmTDYE Cognac Sandalen Cognac Ecco Sandalen Flash Cognac Ecco Flash

Pin It on Pinterest

f6dmTDYE Ecco Ecco f6dmTDYE Flash Cognac Cognac Ecco Cognac Flash Sandalen Sandalen
Share This